Dyvision werkt als natuurgeneeskundige therapeut, vanuit een holistische visie volgens de 5 natuurgerichte principes, namelijk:

Energie
De oorzaak van een klacht ligt nooit op 1 bepaalde lokale plek in het lichaam, het is altijd een optelsom van verschillende factoren, waardoor de emmer vol raakt. Er wordt gezocht naar de dominante restrictie in het lichaam, waardoor een effect kan ontstaan op alle verdere restricties binnen het lichaam. Soms ervaren patiënten tijdens de behandeling een pijn, die ze kennen, soms zelfs ervaringen uit lang verleden tijden. Door middel van fasciae technieken rondom de organen, maar ook door gebruikmaking van NEI coaching en systemisch werken kan vastgezette energie vrijgemaakt worden, zowel fysiek als emotioneel

Prikkeloverdracht
Het neurofysiologisch en fasciae systeem binnen het lichaam wordt aangesproken door het behandelen van perifere en/of craniale zenuwen en eventueel via het viscerale (orgaan)systeem. Dit gebeurt door een betreffende zenuw met zachte manuele technieken te verlengen.

Drainage
Via het cranio-sacrale systeem kan de drainage van de liquor cerebrospinalis beïnvloed worden, waardoor het ritme hersteld wordt. Ook neuromeningale technieken op de dura en de schedel als onderdeel van de viscerale therapie kunnen dit effect bewerkstelligen.

Voeding
Bij het behandelen van het viscerale systeem kunnen voedingsadviezen gegeven worden zowel in fysieke als psychische zin. Voedingsbestanddelen of supplementen kunnen met behulp van de biotenor worden uitgetest.

Psyche
Vanuit het limbisch systeem kan door middel van non-verbale en verbale communicatie de patiënt geattendeerd worden op onverwerkte trauma’s en eventueel ingrijpende gebeurtenissen. De NEI en het systemisch werken zijn vooral gericht op de psyche.